CAOS B (s), musta, Finnogear

CAOS (Compact AmbidextrOus System) on suomalaisen Cdh-Tac Finlandin suunnittelema lääkinnällisten taskujen tuoteperhe. Suunnittelun keskiössä ovat olleet nopea ja toiminnallinen käytettävyys, kestävyys sekä luotettavuus. Lisäksi kaikki CAOS tuoteperheen tuotteet ovat nimensä mukaisesti suunniteltu käytettäväksi molempikätisesti. Tuoteperheeseen kuuluu neljä eri kokoista ja käyttötarkoituksiltaan erilaista tuotetta:
CAOS I: IFAK
CAOS B: Bleeder
CAOS B(s): Bleeder shorty
CAOS TQ: Tourniquet

75,00 sis alv 24%

Tilapäisesti loppu!

Mikä CAOS B (s) (Bleeder shorty), Finnogear on ja miten se toimii?
Tuote koostuu kahdesta eri osasta eli niin sanotusta sukasta sekä insertistä.
Tuotetta käyttöön otettaessa käyttäjän kannattaa aluksi varustella ns. insertti eli pakkauksen sisällä oleva paneeli haluamillaan lääkinnällisillä tarvikkeilla. Insertissä on kolme taskua joiden alle saadaan säilöttyä lääkinnällisiä tarvikkeita. Insertiin on myös sijoitettu 2kpl kiristettäviä kuminauhoja joita käyttäjä voi halutessaan siirtää. CAOS B (s) on suunniteltu 4″ traumasiteelle, hemostaattiselle sidokselle, avaruuslakanalle, ilmarintapunktioneulalle ja kertakäyttökumihanskoille.

Varustelun jälkeen insertti taitellaan kiinni ja sijoitetaan sukan sisälle. Sukka on siitä markkinoiden muusta tarjonnasta poikkeava, että sen kokoa voidaan kasvattaa alaosan kaksilukitteista tarrapintaa apuna käyttäen ja näin ollen pakkaus on aina kompakti oli sisältönä sitten enemmän tai vähemmän varusteita synnyttämättä kuitenkaan riskiä sille, että pakkaus pääsisi avautumaan tahattomasti.
Tuote on  kaksoisvarmistettu kaksipuolisen tarrakiinnityksen lisäksi siten, että tuotteen molemmissa päissä olevat klipsit rakenteellisesti estävät mahdollisuuden sille, että pakkaus pääsisi avautumaan tai irtoamaan tahattomasti.

Insertin pakkaamisen ja sukan koon optimoinnin jälkeen koko pakkaus voidaan kiinnittää varusteisiin pakkauksen mukana tulevilla kiinnitysremmeillä. Tuote voidaan kiinnittää kaikenkokoisiin varustevöihin sekä esimerkiksi varusteliiveihin tai pals-matriiseihin ja näin ollen CAOS B (s) pysyy tukevasti kiinni varusteissa.

Sukan etuosassa oleva punainen risti on käyttäjän toiveiden tai toimenkuvan mukaisesti myös muokattavissa. Punaisen ristin kääntöpuoli on musta ja halutessaan käyttäjä voi kääntää lääkinnällistä varustetta kuvaavan punaisen ristin mustaksi.

CAOS B (s) valmistusmateriaaleina on käytetty 500D Corduraa sekä 1000D/500D laminoitua Corduraa.

Millaiseen käyttöön CAOS B (s) käyttö on suunniteltu?
CAOS B (s) on suunniteltu ensisijaisesti viranomaisten, kontrollialojen, toiminta-ampujien sekä metsästäjien tarpeisiin.
Muokattavan koon ansiosta käyttäjä saa muokattua pakkauksen omille varusteilleen optimaaliseksi.
Pienen kokonsa ansiosta CAOS B:tä on helppo kantaa myös varuste/asevyön selkäpuolella ilman, että istumamukavuus kärsii.

Tilanteet joissa lääkinnällisiä varusteita tarvitaan esimerkiksi massiivisen verenvuodon hallinnassa tulevat monesti hyvin nopeasti ja siksi on haluttu rakentaa pakkaus joka kulkee mukavasti mukana sekä on ennen kaikkea nopea käyttää.

CAOS B (s):tä on mahdollista käyttää molempikätisesti.

CAOS B (s):n käyttö
Pakkauksen molemmissa päädyissä on pikakiinnitysklipsit jotka mahdollistavat sen, että tuotetta voidaan käyttää molempikätisesti. Klipsi napsautetaan auki jonka jälkeen esiin tulee inserttiin kiinnittyvät repäisylenkit joista vetämällä varusteet saadaan nopeasti käyttöön. Insertti pysyy kiinni sen tarrapinnoilla eikä riskiä ole sille, että varusteet tippuisivat tahattomasti. Inserttiä kiinni pitävä tarra, taskut ja kiristettävät kuminauhat mahdollistavat myös insertin heittämisen.

Käytön jälkeen insertti on helppo ja nopea pakata jälleen sukan sisälle ilman, että sukkaa tarvitsee irroittaa varusteista.

Pakkaus sisältää
-CAOS B (s), Finnogear
-2kpl  varustekiinnitysremmejä

 

+Voidaan käyttää molempikätisesti
+Muunneltava koko sisällön ja käyttötarkoituksen mukaan
+Helppo kiinnittää varuste/asevöihin, reppuihin, liiveihin
+Pals-yhteensopiva
+Suomalaista käsityötä